Ron Paul - IMF:n käytäntö Ukrainassa edesvastuutonta

Julkaistu 1.4.2015 10:00

 

IMF:n Kievin pelastamisen laajentaminen palvelee vain Yhdysvaltain politiikkaa, eikä auta ollenkaan pelastamaan Ukrainaa taloudelliselta katastrofilta, ja koko järjestelmä pitäisi romuttaa, sanoo Yhdysvaltain entinen presidenttiehdokas Ron Paul.

 “Vastuullinen rahoituslaitos ei antaisi uutta lainaa 17 ja 40 miljardin dollarin väliltä sellaiselle lainanottajalle, jolla on jo ennestään vaikeuksia miljardien suuruisen lainansa takaisinmaksussa,” Paul kirjoitti Ron Paul Instituutin verkkosivuilla.

Ylen Ulkolinjan 3.2.2012 näyttämässä dokumenttielokuvassa Velkataakka muun muassa arvioidaan IMF:n ja Maailmanpankin toimintaa. Seuraavassa otteita siitä:

Jean Ziegler, YK:n erikoisraportoija vuosina 2000-2008: ”IMF:n ja Maailmanpankin rooli on muuttunut radikaalisti. Niiden avulla alistetaan ja kontrolloidaan nuoria ”suvereeneja” valtioita laajalla eteläisellä pallonpuoliskolla… He pyrkivät totuttamaan kehitysmaiden johtajat tilanteeseen, jossa maa on riippuvainen ulkopuolisesta rahoituksesta… kun maat ovat riippuvaisia ulkomaisesta rahoituksesta niihin voi vaikuttaa, niiltä voi vaatia omiin tarkoitusperiin sopivaa politiikkaa.”

Kirjailija ja taloustieteilijä John Perkins, joka itse oli 10 vuotta toteuttamassa Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa Maailmanpankin ja muiden kansainvälisten organisaatioiden kautta, sanoo: ”Talousagenttimme etsivät maan, jolla on yritystemme havittelemia luonnonvaroja, esimerkiksi öljyä. He järjestävät maalle jättilainan Maailmanpankilta tai vastaavalta. Raha ei kuitenkaan hyödytä kyseistä maata, vaan omia yrityksiämme.”

Victor Nzuzi, kongolainen maanviljelijä ja kehityskoordinaattori: ”Kongon luonnonvarat takavarikoitiin velan takuiksi.”

 

Lisää aiheesta sivullamme imperialismi.

Videon Velkataakka voit katsoa täällä.

Alkuperäinen uutinen: RT 31.3.2015

 

Jari Virtanen

Powered by Aava 3