Lääkkeitä terveille

Yle Ykkösdokumentti: Lääkkeitä terveille


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nM4WdU8syJ8

 

-Ei ole keksitty aidosti uusia ja tehokkaita lääkkeitä.

-lääketeollisuus on myyntiä ylläpitääkseen keksinyt helpomman tien: Keksitään sairauksia, joita ei ole. Niihin tarjotaan lääkkeitä, jotka eivät tehoa, mutta sillä ei ole merkitystä koska ns. sairaat eivät ole sairaita.

-Kuukautisten aikoihin naiset voivat olla kireitä tai ärtyneitä. Niin on ollut aina. Sitten luotiin premenstruaalihäiriö (PMDD), ja siihen tietysti lääke.

-Masennukseen oli lääke nimeltä Prozac. Sen patentti vanheni, eikä se enää tuottanut rahaa laboratoriolle. Vuoden aikana julkaistiin sata artikkelia PMDD:stä 30 lehdessä. Jaeltiin näytteitä lääkäreille tästä uudesta lääkkeestä että he oppisivat tuntemaan tämän ”uuden” PMDD:n. Lääkkeen oli tismalleen sama kuin Prozac, annostelua myöten. Vain väri oli uusi ja hinta nelinkertainen. Pakkohan sen oli olla kalliimpi, koska sitä syötiin vain viitenä päivänä kuussa. Kuinka ilkeä juoni!

-Laboratoriot ovat väsyneet keksimään lääkkeitä olemassa oleviin sairauksiin. Keksitään ongelma, joka sopii lääkkeeseen.

-Lääketehtaat pyrkivät pääsemään mukaan määrittelemään sairauksien diagnoosikriteerejä. Useimmilla ihmisillä on normaali verenpaine, mutta kynnysarvoja muuttamalla saadaan miljoonia lisää ”sairaita”, eli asiakkaita. Lisäksi kaikissa lääkkeissä on haittavaikutuksensa, joten nyt niihinkin tarvitaan lääkkeitä.

-Ensin vakuutellaan ihmiset, että 25 vuotiaan kolesterolitaso on ihanteellinen, siihen pitää pyrkiä. Niinpä 95% väestöstä on käytännössä sairaita. Yhdysvalloissa kolesterolisuosituksia muutettiin viimeksi 2001. 9:llä 14:stä suositusrajat määritelleen paneelin asiantuntijasta oli taloudellisia sidoksia lääketehtaisiin. Tämä on tärkeä seikka, sillä nuo vuoden 2001 suositukset lähes kolminkertaistivat niiden amerikkalaisten määrän, joille statiinilääkitystä suositellaan, 13:sta 36:een miljoonaan.

-Potilaalta mitataan kolesteroliarvot. Jos ne ovat vähänkin korkeat, kehotetaan potilasta liikkumaan enemmän ja syömään terveellisemmin sekä palaamaan uusiin mittauksiin 3 kuukauden kuluttua. Yleensä kolesterolitasot eivät tuolloin ole laskeneet, joten lääkäri määrää hänelle kolesterolilääkettä. Mutta olemme jo sivuraiteella, koska liikunnan lisääminen ja ruokavalion parantaminen laskee sydänsairauksien riskiä 60-80%, enemmän kuin lääkkeet.

-He valitsivat presidentinvaalit hävinneen senaattorin puhumaan erektiohäiriöstä, ja saatiin moni jopa nuorikin henkilö syömään Viagraa PÄIVITTÄIN. Oli kannustettu miehiä ajattelemaan, että 100% suorittaminen on ehdottoman tärkeää.

-60- ja 70-luvuilla ahdistukseen määrättiin bentsodiatsepiineja. 1980-luvulla niiden kuitenkin huomattiin aiheuttavan vakavaa riiippuvuutta, niinpä keksittiin depressio, masennus.

-1990 luvun lopulla näiden seratoniinin takaisinoton estävien lääkkeiden patentit alkoivat vanheta. Ne olisi voitu korvata, jos olisi ollut parempia. Mutta niitä ei ollut, joten tehtiin samoin kuin 20 vuotta sitten: keksittiin uusi sairaus: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Näin päästiin käsiksi niihin normaaleihin mielialan vaihteluihin, joita meillä kaikilla on. Lisäksi lääketeollisuus keksi bipolaarisuus 2:n, kolmen, ja neljän, sekä sekamuotoisen bipolaarisuuden. Pienetkin mielialanmuutokset tuli nyt hoitaa, sillä nehän olivat ”bipolaarisuuden varhaisvaiheita”.

-Ihmisille tuli valtavat paineet toimia sosiaalisesti huippuvireessä joka hetki. Olemme rakentamassa lapsillemme maailmaa, jossa ei enää sallita ihmiselämän koko tunnekirjoa.

-Markkinoijat aloittivat Japanissa täysin uuden markkinointitavan ”megamarkkinoinnin”. Muutettiin koko ympäristö, jossa tuotetta alettiin myydä. Ensin alettiin moittia hallitusta masennuspotilaiden laiminlyönnistä. Sitten lääketehdas aloitti häpeänvastaisen kampanjan, etteivät ihmiset häpeäisi tuntiessaan olonsa huonoksi. Masennusta alettiin kutsua ”sielun flunssaksi”, sillä japanilaiset ovat antibioottien suurkuluttajia, ja heille flunssa oli helposti lääkittävissä.

-Kaupallisesta lähtökohdasta halutaan kaikkien miesten, naisten ja lasten käyttävän yrityksen tuotetta.

-Miten saadaan sellaista tiedettä, joka vakuuttaa käyttäjät siitä, että se on paras mahdollinen hoito? Kun 85% Lääketieteen tutkimuksista ja 97% vaikutusvaltaisimmista tutkimuksista saa rahoituksen kaupallisista lähteistä todennäköisyys on viisinkertainen, että näissä tutkimuksissa todetaan rahoittajan lääkkeen olevan paras. Kun tulosta verrataan Ei-kaupallisesti rahoitettuun tutkimukseen samasta lääkkeestä. Tieteelliset tutkimukset eivät ole objektiivisia. Yritykset omistavat tulokset. He ovat myös olleet todella taitavia löytämään tutkijoita, joilla ei ole mitään yhteyksiä lääketeollisuuteen, jotka pitävät itseään ”alanvastaisina”. Pääongelma on nyt, että teollisuus kontrolloi todisteita ja negatiiviset todisteet on helppo piilottaa. Lisäksi lähes kaikilla professoreilla on taloudellisia kytköksiä.

-Yhdistelmäpilleristä kerrottiin The British Medical Journalin erikoisnumerossa vuonna 2003. Päätoimittaja kirjoitti, että kyseessä oli heidän merkittävin koskaan julkaisema artikkeli. Kirjoittaja ehdotti, että sen sijaan, että väestöä järjestelmällisesti seulotaan verenpaineen, kolesterolin tai diabeteksen ja muiden sairauksien varalta, voitaisiin koko tietynikäiselle väestölle antaa pilleri, jolla kaikki nuo vaivat hoidettaisiin samanaikaisesti. Diureettia, betasalpaajaa, ACE-estäjää… Ajatus oli, että kullakin noista aineista voisi olla sivuvaikutuksia, ja kullakin ennaltaehkäisevä vaikutus. Kun riskejä verrattaisiin hyötyihin, saataisiin kirjoittajan mukaan kuolleisuus sydän- ja verisuonisairauksiin laskemaan 88%. Siis yksinkertaisesti määräämällä yhdistelmäpilleri kaikille yli 50-vuotiaille.

-Kuinka hulluksi lääketiede on tullut? On kadotettu käsitys siitä, millainen riski on kohtuullista ottaa. [Mainitsematta luonnolle ja vesistöille aiheutuvaa rasitusta, päätyväthän suuri osa lääkkeistämme vesistöihin]

-”On hienoa, kun voi antaa lääkettä sairauden hoitoon, mutta vieläkin suurempaa taidetta on älytä, milloin hoitoa ei pidä antaa.”

-Lääketehtaat eivät suostuneet vastaamaan toimittajien kysymyksiin.

 

 

 

Powered by Aava 3